Zaštita od štetnih UV zraka

LLumar zatamnjenje prozora blokira UV zrake i pomaže vam smanjiti rizik od raka kože.

Jeste li znali da oni koji su puno za volanom imaju veću mogućnost raka kože na lijevoj strani tijela zbog izlaganja tijekom vožnje?

Evo i znanstvene činjenice kojoj većina ljudi teško povjeruje: premda je rijetko zadobiti opekline od sunca kroz automobilska stakla, štetne ultraljubičaste (UVA) zrake, koje pridonose preuranjenom starenju i raku kože, mogu još uvijek doprijeti do vas.

Šteta od UVA zraka je kumulativna, jer one prodiru duboko u kožu i tiho ubrzavaju proces starenja, uzrokuju bore pa čak i rak kože. Zaista, istraživanja pokazuju da vozači u SAD imaju višu pojavnost raka kože na svojoj lijevoj strani zbog izlaganja tijekom vožnje.

Zašto trpjeti taj rizik ako to više ne morate? LLumar zatamnjenje prozora blokira više od 99% štetnih UV zraka. Zato Fondacija za rak kože preporuča zatamnjenje prozora kao dio sveobuhvatnoga programa brige o koži.

Prema istraživanjima, može se tvrditi da tvornički zatamnjena automobilska stakla ne štite značajnije od UV zraka od običnih nezatamnjenih prozora. Zbog toga se zatamnjivanje tvornički već zatamnjenih prozora također preporuča kako bi se jamčila dobra UV zaštita.

Više dobrobiti folija za automobilska stakla